Чому бойлер довго гріє воду

Чому бойлер довго гріє воду

Нерідко користувачі стикаються з тим, що навіть новий, digital.alinnco.edu.mx нещодавно встановлений бойлер, погано, точніше сказати, повільно гріє воду. І як бути у такій ситуації? Просто викликати майстра додому і розібратися у питанні чому техніка поводиться таким чином.

Причини та методика їх усунення

Чому бойлер довго гріє воду

Якщо користувач став помічати, що гарячої води в баку поменшало, вона гріється довше звичайного – варто встановити одну з найзасмученіших причин такої "поведінки" водонагрівача і дізнатися, https://www.green-collar.com/forums/users/winniebowser як усунути її.

Причина може бути такою:

• Не відкрито вентиль води на загальному водопровідному стояку. Він може бути або не перекритий або несправний, як результат – вже нагріта вода йтиме до сусідів унизу і, відповідно, в баку вона нагріватиметься повільніше. Якщо вода тепла – варто замінити сам вентиль.

• Змінився режим температури на терморегуляторі. Наприклад, його міг поміняти хтось із ваших домочадців. І як наслідок – ви отримуєте на виході менше гарячої води, вона стала холоднішою, sandangels.us може грітися довше.

• Вимкнення одного з двох ТЕНів. Якщо модель бойлера https://ictv.ua/ua/goodnews/vybyrayemo-krashhyj-bojler-na-100-litriv-2/ має два ТЕНи і один відключився або поламаний – вода грітиметься повільніше. Плюс до всього варто пам'ятати, що накип на одному ТЕНЕ, що працює, буде накопичуватися швидше.

• ТЕН покритий накипом. Саме шар накипу веде до того, що вода грітиметься дуже і дуже повільно. Швидкість нагріву в цьому випадку визначена шаром накипу на нагрівальному елементі. Його варто очистити або замінити на новий.

• Поломка термостата, відповідального за підтримання та нагрівання води до певного рівня. Він може некоректно працювати, тому його варто замінити на новий.

Але варто сказати, що всі роботи з діагностики та усунення поломки варто довірити саме досвідченим майстрам – вони встановлять, що спочатку призвело до поломки та усунуть її.

Профілактичні заходи

Чому бойлер довго гріє воду

Важливо розуміти, що якщо система стала погано або недостатньо гріти воду в баку, варто не тільки провести діагностику та ремонт, а й дотримуватися низки заходів профілактики. І все тому, що грамотна, своєчасно проведена профілактика виступає запорукою довгої та злагодженої роботи бойлера.

Якщо вода в будинку багата на кальцій, домішки, характерна високим рівнем жорсткості – на ТЕНе накопичуватиметься накип, тому важливо його своєчасно чистити. Як і перевіряти стан анода, при потребі проводити його заміну. Також важливо дотримуватися ряду простих, але ефективних правил експлуатації водонагрівача, що дозволяють не допустити поломок та некоректної роботи.

І у список таких фахівці виділяють:

• Дотримання регулярності чищення бойлера, що прописана безпосередньо виробником в інструкції до водонагрівача. І за статистикою, важливо чистити бойлер щорічно.

• Рекомендовано встановити спеціальні водяні фільтри, що дозволяють покращити якість води, зменшити об'єм вапна, відповідно – знизити в процесі експлуатації утворення накипу на нагрівальному елементі, стінках бойлера, інших деталях.

• Підключати і запускати в роботу бойлер повинен досвідчений майстер, який знає послідовність робіт і дає гарантію на те, що водонагрівач встановлений правильно. Встановлено, підключено та настроєно.

Все це дозволить бойлеру працювати коректно та гріти воду в достатній кількості у вказаний розробником час. Якщо ж система дала збій – не варто намагатися самостійно усунути проблему, адже це може спровокувати ще складнішу, дорогу поломку, а то й зовсім – неможливість відремонтувати бойлер.

Similar Posts